Европейската комисия съди България за това, че  Търговски регистър не

...
Европейската комисия съди България за това, че  Търговски регистър не
Коментари Харесай

Министър Йорданова: ЕК съди България заради Търговския регистър

Европейската комисия съди България за това, че  Търговски указател не е обвързван със профилираната система в Европейски Съюз, която обезпечава свързаността сред държавите-членки.

Това сподели правосъдният министър Надежда Йорданова по време на парламентарния надзор в отговор на въпрос от депутата Крум Зарков.
Правосъдният министър: Трябват промени в Конституцията
Най-добрият и сигурен метод за разрешаване на проблемите ни в правосъдната система са промени в Конституцията.  Това съобщи правосъ...
Прочети повече
Свързването на Търговския указател с европейската система е трябвало да се осъществя през 2017 година България е единствената страна, която не е осигурила този достъп.

Част от казуса се появи през 2018 година, когато Търговският указател бе срутен за несъмнено време. Тогава България се е оправдала с този срив и е дала обещание свързването да бъде направено до края на годината, само че това не се е случило, изясни Йорданова.

В средата на 2021 година са направени първите стъпки и свързаности. Първият стадий от тестването е минал сполучливо през декември, през февруари следва второ тестване. Целта е до края на юни нашият Търговски указател да е интегриран с европейската система, добави министърът.

България има 14 наказателни процедури за неспазване на законодателството на Европейски Съюз, уточни още министър Йорданова. 4 от тях са във втора фаза на своето развиване - има стимулирано мнение от страна на Европейска комисия. Имало и 15-и проблем, по който може да се чака реакция.
Прогноза: Мораториумът ще ни донесе наказателни процедури от страна на Европейска комисия
От началото на тази година трябваше да настъпи цялостна либерализация на пазара на електрическа енергия, т.е. всички битови клиенти също трябващ...
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР